Az Inglesina inspirációja

classica inspirace 16

6

Az Inglesina termékek egyedülálló dizájnukkal első pillantásra felkeltik az ember figyelmét. Mi inspirálja tervezőinket?

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az élet a maga teljes terjedelmében és sokszínűségében. Az Inglesina racionálisan közelíti meg termékei fejlesztését, de ugyanakkor a legtermészetesebb forrásokból merít ihletet hozzá.

Gyerekek

Munkatársaink nagy része, mint ahogyan mi magunk vagy a vásárlóink, szülők. Gyermekeink hatalmas és kimeríthetetlen inspirációforrásként szolgálnak. Váratlan és már-már hihetelen mutatványaikkal mindig sikerül meglepniük minket és mosolyt csalniuk az arcunkra. Nem próbáljuk megváltoztatni őket, hiszen mi is pont ugyanilyenek voltunk. Ehelyett inkább olyan megoldásokat keresünk, amelyek biztosítják, hogy a kicsik életének első percei, hónapjai és évei biztonságban teljenek és amelyek lehetővé teszik a szülőknek, hogy aggodalom nélkül éljék át ezeket a felejthetetlen és megismételhetetlen pillanatokat.

Divat

Egy babakocsi kollekciónál fontos tényező a színvilág. Itt az Inglesina a ruha divatból merít inspirációt, mivel – mint azt már említettük – egy ízléses babakocsi remek kiegészítővé válhat. Természetesen nemcsak a színek fontosak, hanem a motívumok, az új textilanyagok és az új technológiák is. Ebből születik meg a kollekció azon része, melyhez az anyuka a legújabb divat szerint öltözködhet és amely segítségével trendi lesz. A kollekció második része az eleganciára törekszik és a klasszikus angol divat időtálló elemeiből nyer inspirációt. A kollekció harmadik része általában a változó életmódot tükrözi. Napjainkban nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra, a testmozgásra és a friss levegőre és ez a babakocsik kivitelezésében is megmutatkozik. Gyakori a sportruházati elemek használata, mint például a csatok, pántok vagy a dupla öltés. Néhány évvel ezelőtt a technikai és technológiai elemekre került a hangsúly, melyek a metálfény használatában vagy a vastagabb szövetszerkezetben mutatkoztak meg és amelyek az űrtechnológia közelségét akarták előidézni.

Sport

A fiatal aktív emberek életének fontos részét képezi a sport – és a szülők határozottan beletartoznak ebbe a csoportba. A sportban rengeteg szokatlan színkombinációval és megoldással találkozhatunk, melyeket rendszerint a természet vagy a sportpálya ihletett. Az évek során megmutatkozott, hogy ezek a megoldások megbízhatók és időtállók, és így a babakocsi aktuális marad a második vagy a harmadik gyermeknél is. A sporteszközök gyakran extrém terhelésnek vannak kitéve és ellent kell állniuk a kedvezőtlen terepnek és a pillanatnyi túlterhelésnek és mindezt maximális súlylefaragás mellett. Ez az oka annak, hogy tervezőink a sport világával is inspirálódnak, ahonnan új anyagokat és kivitelezési megoldásokat hoznak a babakocsi gyártásba, amellyel egyszerűbbé teszik a babakocsik és az autósülések használatát.

Autóipar

Az autóipar egy újabb inspirációforrás. Ez főként a babakocsik fémalkatrészeiben mutatkozik meg – a vázszerkezet anyagválasztásában, a fémalkatrészek megmunkálásában, azok színében, fényében és formatervezésében, valamint a felhasznált fémalkatrészek mennyiségében. A kilencvenes évek közepén nagyon divatos volt a különféle színű fémkonstrukciók használata (ezt nagyrészt a Ferrari ihlette), amely az addigi egységes sötétkék árnyalatot váltotta fel. Az ezredforduló után az Inglesina előállt az ezüst metálfénnyel, később pedig a grafit színnel, amely a szén kompozit anyagok használatának látszatát keltette. A legújabb trend a titán, mely remekül harmonizál a textíliák gyöngyházfényű csillogásával.

Építészet

Egy olyan termékcsoport, amely otthoni használatra készült, a belsőépítészetből is sok ihletet merít. Etetőszék, utazóágy vagy pelenkázó felület – ezek mind olyan tárgyak, amelyek kivitelezésükkel feldobhatják vagy középszerűségre ítélhetik a belteret. Az ebbe a csoportba tartozó termékek számára az Inglesina külön koncepcióval állt elő, mely saját színvilágával és formatervezésével az M-home nevet kapta.