Történelem

4Az olasz Inglesina márka története meglepően kezdődött: az elején nem volt más csak alapítója, Liviano Tomasi, szenvedélye a mechanika és a négykerekűek iránt. Az ifjú Tomasit lenyűgözte a go-kart világa és eredetileg go-kartok építésével és fejlesztésével foglalkozott. Innen már csak egy apró lépés vezetett a babakocsikhoz, melyben felesége, Bruna, nagyban inspirálta és támogatta. 

Így 1963 decemberében bátyjaival, Augustoval és Sergioval együtt, Liviano Tomasi egy bátor és előrelátó üzleti vállalkozásba kezdett és megalapította a L'Inglesina Baby márkát. Tomasi első babakocsija – mely az angol babakocsik stílusában készült és amely a London nevet kapta – máig inspirációként szolgál az Inglesina összetéveszthetetlen stílusához.

Köszönhetően jól látható jelenlétének az olasz piacon, a márka népszerűsége folyamatos és gyors növekedésnek örvendhetett. Az első évtizedben az Inglesina a klasszikus angol stílusú babakocsik gyártására koncentrált (a Classica – a "babakocsik királynője" – máig jellegzetes ikonként szolgál), de már a 70-es évek elején bemutatásra került a forradalmian új sportbabakocsi, az Apollo, melynek neve tisztelgés volt az az űrutazás és az új korszak előtt. A 80-as években és az egész ezt követő évtizedben az Inglesina megkezdte terjeszkedését a világ egyéb piacaira és termékskáláját gyermekülésekkel, etetőszékekkel és további babatermékekkel bővítette.

1992 májusában az Inglesina első alkalommal képviseltette magát Közép-Európában. Öt termék annyira elbűvölte a vásárló anyukákat, hogy az Inglesina úgy döntött, kinevez egy hivatalos importőrt és forgalmazót. Attól a pillanattól kezdve az itteni anyukák is élvezhették babakocsijainkat majd később a többi termékünket is, melyek mind hatalmas odaadással keszültek.

Ma az Inglesina egyike a vezető márkáknak a nemzetközi piacon, amely első osztályú termékeket gyárt a legkisebbek számára. Az egyedülálló "Made in Italy" stílus képviselőjeként már több mint 50 éve szolgálja az eleganciát és a magas színvonalat szerte a világon.